5 kända personer/band från Rinkeby-Kista

14IT och modern teknik i all ära. Det är människorna som gör staden. Människorna är de som gör musiken, spelar in det som visas på tv och skriver artiklarna som debatteras i morgonsofforna. Visst finns det kändisar som kommer från Rinkeby och Kista. Här listas sex kända personer eller band som har sina rötter i Rinkeby-Kista. Att vissa av dem var från härifrån kanske du kände till sedan tidigare.

Alexandra Pascalidou

Den mångårige tv-programledaren och samhällsdebattören torde vara vida känd och växte upp i förorten Rinkeby. Numera framför allt känd som debattör inom frågor som rör mångfald och rättvisefrågor.

Martin Mutumba

Fotbollspelare som började sin karriär i Brommapojkarna och blev känd när han spelade i AIK. Har senare kommit att spela för Örgryte i Göteborg.

Kwamena Turkson

En svensk boxare född 1976 som har två bronsmedaljer från europamästerskapen och ett deltagande i OS i bagaget (Atlanta 1996).

Stor

Med artistnamnet Stor har Ulises Infante Azocar släppt musik sedan debuten 2009. Väckte kontrovers med videon till sin låt Svartskallar år 2016. Släppte sitt senaste album Shere Khan XIII år 2013.

Infinite Mass

Area Turns Red var en stor hit redan år 1993, men bandets karriär skulle visa sig bli långvarig och deras popularitet höll i sig hela vägen in till mitten av 2000-talet. Senaste plattan med nyskrivet material släppte de 2004. De har inte officiellt slutat men det mesta tyder på att väntan på ett nytt album kan bli lång då ena halvan av duon spenderar sin mesta tid i Chile.

Kartellen

Om Infinite Mass av vissa betraktades som smått kontroversiella i inledningen av sin karriär så bejakade det här bandet det kontroversiella genom hela dess karriär. Texterna anklagades för att förhärliga kriminalitet och våld. Den mest kände ex-medlemmen bör vara Sebbe Staxx nyligen i ropet för att han omvänts till kristendomen.