Fem saker att göra i Kista

Kista är en del av Stockholm men det ska inte behöva överskugga stadsdelen, Kista har en egen identitet. För dig som bestämt dig för att besöka Kista eller funderar över att göra det följer här en lista på saker du kan göra när du är i Kista.

Besöka Kista Galleria

Den relativt nyligen tillbyggda gallerian är en av Stockholmsområdets största. Här finner du alla butiker du kan förvänta dig; kläder, elektronik, mat, Systembolag och så vidare. Bra för den spontana shoppingturen. Om du vill se en inplanerad film kan du göra det i gallerians biografkomplex som har 14 salonger.

Gå på mässa

Kistamässan arrangerar många olika mässor varje år. Bland annat antik-, trädgårds- och fiskemässor. Kan vara värt att hålla ett öga på. Kanske arrangerar de något som intresserar dig när du besöker Kista.

Testa Sveriges snabbaste hissar

Sveriges snabbaste hissar hittar du i Kista Science Tower. De rör sig enligt uppgift i en hastighet av 5-6 meter/sekund. Det låter inte mycket, men det går undan. Kombinera med att äta en bit mat genom att ta hissen till någon av de restauranger som finns i skyskrapan.

Se speciell arkitektur

För den arkitektoniskt intresserade kanske Kista Science Towers utsida också är intressant. Victoria Towers är med sina 117 meter norra Europas högsta hotellbyggnad. Mest intressant är Ericssons huvudkontor byggt i en spännande kubisk arkitektonisk och ovanlig stil.

Gå på världsmusikfestival

Kista världsmusikfestival har arrangerats sedan år 2001 och är troligtvis intressant för någon som är musikaliskt öppensinnad. De bokar artister från hela världen med stort omfång bland genrerna. Om du besöker festivalen så kan du lyssna till allt från Iranska trumensembler till Japansk hip-hop.

Det var bara några förslag. Kista är en trevlig stadsdel som ligger nära Stockholm och som Sveriges IT-centrum så rör det sig mycket spännande människor där. Välkommen!