Kultur i Kista

Man behöver inte törsta efter kultur om man besöker eller bor i Kista; Stockholm med sina teatrar, operor, gallerier och biografer ligger alldeles runt knuten medan Kistas stadsbild domineras av teknik och nya innovationer. Men det betyder inte att det inte finns någon kultur att avnjuta i Kista och dess omedelbara närhet.

Nej, allt är alltså inte bara teknik och innovationer i Kista utan det finns gott om kultur att inhämta också. Sedan år 2001 anordnas Kista Världsmusikfestival årligen. Festivalen har en ambitiös och varierad karaktär och bokar akter från alla tänkbara genrer och om man tycker om musik är den väl värd ett besök. Det är en festival som är perfekt för den musikaliskt intresserade som är ute efter att höra någonting nytt.

Kistamässan har ibland mässor med kulturanknytning exempelvis inom mat och dryck, screenprinting med mera. Håll ett öga på dess program om du planerar ett besök! För filmälskare uppsöks lämpligen Filmstaden Kista som ligger i Kista Galleria och här visas de senaste och största filmerna. På biblioteket i Kista kan man låna böcker, göra utskrifter eller släktforska bland mycket annat och här finns även trådlöst internet.

En dryg kilometer från Kista Centrum ligger Husby Konstall. Här har man ofta temabaserade visningar av och med kända konstnärer. Konsthallen drivs av Husby konst- och hantverksförening som har en bred kulturverksamhet med allt från vernissager till spelningar och caféverksamhet. Föreningen anordnar kurser i olika former av hantverkskunnande och tillhandahåller verkstäder där man kan öva på sina nya kunskaper. En liten butik med konst och hantverk producerat av personer verksamma i föreningen och andra finns också. Konsthallen är väl värd ett besök inte minst på grund av att den ligger väldigt fint på Husby Gård. Om man är intresserad av att loppisfynda så händer det också att det arrangeras loppisar här där man kan fynda i allt möjligt.