Bo i Kista

Om du är intresserad av att besöka Kista så finns där ungefär ett tiotal hotell i olika budgetklasser. Priserna varierar mellan priser på 600-1500:-/natt. Du kan till exempel välja att bo på Victoria Tower i nära anslutning till Kista-mässan. Ett hotell som kan skryta med att vara Nordeuropas högsta. Om du är sugen på att shoppa så har du ett annat alternativ i State Serviced Apartments Kista som ligger i Kista Galleria. Det ska bara ses som två exempel snarare än rekommendationer, det finns fler alternativ att välja mellan.

Oavsett om du shoppar eller besöker sevärdheter och befinner dig i Kista på sommaren så vill du kanske någon gång ta en paus och vistas en stund i en park. Kista Gård är ett fint litet grönområde med en välutrustad lekplats i centrala Kista. I södra Kista, finns Ärvinge Ängar med en närliggande hundrastgård. Köp något gott att äta och dricka, ta med en filt och gör det till en picknick. En knapp kilometer från Kista Centrum går det att spela Discgolf på Järva Discgolfpark, och om du rör dig ungefär två kilometer västerut så finner du Spånga Idrottsplats. Där finns möjligheter till att spela ishockey och fotboll, både konstgräs och naturgräs, samt utöva friidrott och träna på utegym.

Att bo permanent i Kista är billigare än att bo i Stockholms innerstad. Hyrorna är betydligt lägre än Stockholm i genomsnitt. Medelinkomsten hos de som bor i området ligger på knappa 33000:- och den övervägande majoriteten av de röstade rödgrönt i senaste valet. Människor som bor i Kista är ofta intresserade av andra länder och utrikespolitik. Många väljer att vidareutbilda sig i vuxen ålder genom att läsa någon kurs på till exempel universitet eller folkhögskola. Foto och film samt skönhetsvård och astrologi är två andra ämnen som människor i området ofta tycker är intressanta.