Comic Con kommer till Kista

kistamässan håller i comic con stockholm

 

Comic Con är världens största event där fans och skapare möts för att hylla och ställa ut olika projekt och inom tv, film och spel. I september kommer Comic Con till Stockholm och Kista och flera kända utställare kommer att vara på plats!

Vanligtvis så brukar Comic Con hållas i USA, San Diego men för att alla fans runt om i världen ska få chansen att uppleva fenomenet har mässan spridit ut sig världen över. I Sverige hålls årligen Comic Con i Kistamässan och i år kommer utställare från hela världen att dyka upp. Allt inom populärkulturen, spel, tv & film, cosplay, gadgets, kläder och leksaker kommer att finnas samlat på ett och samma ställe den 15e September i år. GameStop är den största samarbetspartnern och kommer att dedikera ett speciellt spelområde för de största spelföretagen med det senaste från spelvärlden.

Det kommer även att pågå Cosplaytävlingar under mässan som alla är välkomna att delta i. Cosplay är ett uppsamlingsnamn som betyder “costume play” och det innebär helt enkelt att man klär ut sig till olika karaktärer inom film, tv och spel. Det viktigaste när man håller på med Cosplay är att leva sig in i sin karaktär. Under mässan kommer Cosplay-SM kvalet att pågå samt det svenska kvalet till World Cosplay Summit.

Under mässan kommer det även dyka upp specialinbjudna gäster som man har chansen att fråga ut. I år kommer Lain Glen som är känd för sin karaktär Jorah Mormont i den berömda serien Game of Thrones. Ytterligare två kända personer kommer att dyka upp under mässan och man kan även betala en liten slant för att få ta foto och få en autograf.

Det kommer även att finnas ett område som heter Artist Alley där man kommer kunna hitta flertalet serieskapare, serietecknare, konstnärer med mera. Man har även chansen att visa upp sina egna verk och få chansen att delta i tävlingar.