Utbildning i Kista

I Kista finns ett flertal kommunala skolor från låg- till högstadium samt gymnasieskolor med möjligheter att läsa olika inriktningar. Många högre utbildningar i trakten är av naturliga skäl fokuserade på IT och teknik, men det finns också andra utbildningar att läsa för den som inte råkar vara intresserad av just de sakerna. Stockholms stadsbibliotek har en filial i Kista Galleria. För universitetsstudenter har KTH ett eget bibliotek, mestadels med smalare böcker inriktade på teknik och naturvetenskap. Här får du läsa om tre skolor på olika nivåer i utbildningsväsendet som bedriver verksamhet i Kista.

KTH Kista

De flesta känner säkert till anrika Kungliga Tekniska Högskolan, förkortat till KTH. Med fokus på teknik och naturvetenskap har skolan utbildat ingenjörer, forskare och tekniker av olika slag sedan det tidiga 1800-talet. KTH har huvudsakligen sin historia och lokaler i centrala Stockholm. På KTH Kista bedrivs specialiserad forskning om teknik i morgondagens samhälle med en internationell utblick.

Stockholms byggtekniska gymnasium

Det pratas ständigt om att det byggs för lite samtidigt som nyheterna så ofta har rubriker om nya byggprojekt. Visserligen kan det betyda många saker, men för dig betyder det framför allt att det är en bra idé att skaffa sig kunskaper inom byggteknik. På Stockholms Byggtekniska gymnasium läser den som vill ha en gedigen yrkesutbildning inom en bransch som verkar mot bakgrunden att det finns en folklig opinion som har önskemål om att det byggs mer.

Kista Folkhögskola

Om du behöver komplettera dina gymnasiebetyg eller skaffa högskolekompetens så kan du söka dig till Kista Folkhögskola. Utöver generella högskoleförberedande kurser så erbjuder de många olika språkkurser, bland annat Svenska för invandrare, men har också ett brett utbud kurser i andra språk. Dessutom så genomför de kurser och föreläsningar, de kan till exempel handla om allt du behöver ha koll på om du vill starta ett eget företag.