Om oss

Hej och välkommen! Den här sidan handlar om vad som händer i Kista. Den innehåller tips på vad du kan se och göra där om du planerar ett besök och ger dig vägledning om vart du kan hitta samhällsservice och andra viktiga platser i området.

Stockholmsstadsdelen är mest känd för att vara ett område som ibland nämns i samma andetag som Silicon Valley inom modern teknik och IT. I och med närheten till Stockholms innerstad och med sina knappa tre mil från Arlanda så har stadsdelen goda förutsättningar att bibehålla rollen som IT-nav. Innovationer i form av ny teknik är dock inte allt i Kista. Kulturellt är Kista en del av ett område som fostrat många musikaliska talanger inom rap och hip-hop och i närliggande Husby bedrivs många livskraftiga kulturprojekt. För att fortsatt ligga i framkant så hoppas man inom utbildningsväsendet på synergieffekter mellan KTHs campus i Kista och teknikindustrin.

Så, som sagt, oavsett om du bor i eller i närheten av Kista, eller om du planerar att flytta dit eller komma på ett besök, så är förhoppningen att den här ska sidan ska kunna hjälpa dig. Om du söker svar på vart du kan bo, äta och vad du kan göra i Kista så har du hittat rätt. Utöver detta så finns lite annat smått och gott att läsa. Du kan till exempel läsa om några kända personer och band som du kanske inte visste var från trakten. Eller fem konkreta saker du kan göra när du är i Kista. Väl mött!

[email protected]